Detección y ensayo de los organismos genéticamente modificados
Texto completo:
PDFResumen
Palabras clave
Referencias
Bartlett JMS, Stirling D. A short history of the polymerase chain reaction. Methods Mol Biol 2003;226:3-6.
Mullis K. The unusual origin of the polymerase chain reaction. Scientific American 1990:262:56-61, 64-5.
Sambrook J, Russell DW. En: Molecular Cloning: A Laboratory Manual. Third Edition. Cold Spring Harbor. NY: 2001. Cold Spring Harbor Laboratory Press. ISBN 0-87969-576-5.
Querci M, Van Den Eede G, Jermini M. Análisis de la presencia de organismos genéticamente modificados en alimentos. Ginebra: 2007. ISBN-978-92-79-04831-9. Número de catalogo: LB-X1-07-033-ES-C.
Ahmed FE. Detection of genetically modified organisms in foods. Trends in Biotechnology 2002;20:215-23.
Mathews CK, van Holde KE, Ahern KG. BioquÃmica. Tercera Edición. Addison-Wesley. New York: 2003. ISBN 84-7892-053-2.
Hardegger, M. Brodmann, P. y Hermann, A. Quantitative detection of the 35s promoter and the nos terminator using quantitative competitive PCR. European Food Research Technology 1999;209:83-7.
Watson JD, Baker TA, Bell SP, Gann A, Levine M, Losick R. Molecular biology of the gene. Quinta Edición. Benjamin Cummings. San Francisco: 2004. ISBN 0-321-22368-3.
Southern EM. Detection of specific sequences among DNA fragments separated by gel electrophoresis. J Mol Biol 1975:98;503-17.
Holst-Jensen A, Rønning S, Løvseth A, Berdal KG. PCR technology for screening and quantification of genetically modified organisms (GMOs). Anal Bioanal Chem 2003;375:985-93.
Hongbao M, Kuan-Jiunn Sh. Western blotting method. J Am Science 2006;4: 23-7.
Corley RB. A guide to methods in the biomedical sciences. Springer-Verlag. Berlin: 2005. ISBN 978-0-387-22844-0.
Stave JW. Detection of new or modified proteins in novel foods derived from GMO- future needs. Food Control 1999; 10:367-74.
Tozzini AC. Detección de OGM en la cadena alimentaria. Disponible en: http://www.inta.gov.ar/ediciones/2004/biotec/parte9-cap4.pdf. Fecha de última visita: 24 de Enero del 2011.
FAO Organización de Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación. BiotecnologÃa agrÃcola para paÃses en desarrollo. Resultados de un foro. Roma: 2009. ISBN 92-5-304702-X.
Schena M, Heller R, Theriault TP, Honrad K, Lachenmeier E, Davis RW. Microarrays: biotechnology's discovery platform for functional genomics. Trends in Biotechnology 1998;16:301-6.
Duggan DJ, Bittner M, Chen Y, Meltzer P, Trent JM. Expression profiling using cDNA microarrays. Nat Genet 1999;21(1 Suppl):S10-S14.
Allison DB, Cui X, Page GP, Sabripour M. Microarray data analysis: from disarray to consolidation and consensus. Nature Reviews Genetics 2006;7;55-65.
Enlaces refback
- No hay ningún enlace refback.